NAH Advies
Counseling en advies na hersenletsel 

Mijn naam is Rémy Antonides, ik ben psycholoog.

Sinds mijn studie al gaat mijn interesse uit naar hersenletsel en de gevolgen ervan. Ik heb tijdens mijn studie enige jaren meegewerkt aan een onderzoek van de Erasmus Universiteit naar een diagnostisch instrument voor het bepalen van cognitieve beperkingen na een beroerte.  Ik heb een scriptie geschreven over de werking van het placebo-effect in de hersenen en mijn afstudeeronderzoek is geweest naar geheugenprestaties bij het syndroom van Korsakov.

Mede door mijn deelname aan het bestuur van patiëntenvereniging Cerebraal, heb ik meer en meer kijk gekregen op de gevolgen van hersenletsel in het dagelijks leven van getroffenen. Ik heb tijdens die periode een landelijk symposium georganiseerd speciaal bedoeld voor getroffenen en hun naasten, onder de titel Roeien met de riemen die je hebt. Ook heb ik een brochure geschreven over vermoeidheid na hersenletsel, die te bestellen is via Cerebraal. 

De laatste jaren ben ik werkzaam geweest als gedragsdeskundige bij zorginstellingen waar mensen met hersenletsel of andere beperkingen woon- of werkbegeleiding krijgen. Ik heb in deze periode de basiscursus cognitieve gedragstherapie gevolgd en een nota geschreven die de problematiek van de dubbele diagnose hersenletsel-verslaving beschrijft.